Terug

Goed voorbereid de feestdagen in

De feestdagen staan weer voor de deur en dat zorgt voor een hoop drukte. Deze drukte is ook online al jaren in stijgende lijn door de komst van het online shoppen. Nederlandse consumenten hebben in 2020 € 26,6 miljard uitgegeven bij webshops, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder.

Drukte verwacht tijdens de feestdagen

Tijdens het schrijven van dit artikel zijn de corona besmettingen exponentieel gestegen en stevenen we af op nieuwe maatregelen. Een van die nieuwe maatregelen, die eind november is ingegaan, houdt in dat niet essentiële winkels om 17.00 dicht gaan. Hierdoor is er minder tijd om te winkelen en is het in de winkels tijdens de uren dat ze wel open zijn een stuk drukker. Veel mensen zullen hierom kiezen hun cadeaus online te bestellen.

Het totale aantal online aankopen steeg met 27% naar 335 miljoen. Deze groei werd hoofdzakelijk veroorzaakt door de corona crisis en de bijbehorende overheidsmaatregelen, want in 2019 leek de e-commerce groei nog af te vlakken. Bron: betaalvereniging

Omdat de feestdagen normaliter al drukker zijn in combinatie met de maatregelingen aangaande de pandemie is er een aangepast bezorg- en sorteerprogramma. Concreet houdt dat in dat je via de vele bezorgdiensten het beste iets eerder je pakketje moet bestellen wil het op tijd voor kerst aankomen. Alle data betreft de bezorging eveneens een aantal tips kun je hier vinden (https://www.sendcloud.nl/levertijden-tijdens-de-feestdagen/)

Vertraging wijzigen om reviewverzoeken te timen

Bij het versturen van de leukste en juiste cadeaus wil je natuurlijk ook weten wat je klanten van je product vinden en dit tonen op je website. Via Kiyoh is het mogelijk om reviews te verzamelen en te publiceren. Via de verschillende API’s en plug-ins die geïnstalleerd zijn op de vele webshops wordt er automatisch om een beoordeling gevraagd. 

Nu worden deze uitnodigingen meestal met een vertraging ingepland zodat het pakket ook daadwerkelijk is aangekomen en eventueel het product is gebruikt. Gezien de huidige situatie kan het dus zo zijn dat een pakket later aankomt dan gebruikelijk, het is daarom ten zeerste aan te raden voor gebruikers van Kiyoh om een extra aantal dagen of misschien een week aan vertraging in te plannen, zodoende worden de reviews die verzameld worden kwalitatiever en helpt het uw organisatie nog betrouwbaarder online over te komen.

Wij van kiyoh en klantenvertellen wensen iedereen en met name onze trouwe klanten fijne feestdagen en een succesvol 2022. 

Door Sander Bruggink